Descriere
Fungicid Kupferol - 1L
Substanta activa: 190 g/l Cupru din sulfat de cupru tribazic
Formulare: SC - suspensie concentrata
Mod de actiune:
Componenta activa, cuprul, actioneaza prin contact si permite eliberarea treptata a ionilor de cupru (75% din ioni sunt eliberati imediat, iar 25% progresiv). Cuprul ionic bivalent (Cu++) este preluat de sporii ciupercilor in timpul germinatiei.
Kupferol opreste dezvoltarea agentului patogen in stadiul de contaminare si prevenire. Pentru a obtine rezultate excelente Kupferol se aplica inainte de germinare. Perioada de actiune este de 7-10 zile. Este rezistent la ploaie si poate fi utilizat chiar si in conditii meteorologice nefavorabile.
Mod de utilizare:
Vita de vie: Primul tratament se aplica la avertizare, pana la aparitia primelor simptome de dezvoltare a bolii. Urmatoarele tratamente se repeta la interval de 7-10 zile. Pentru combaterea manei, doza recomandata este de 4-5.3 litri/ha in 1000 litri apa (0.4-0.5%).
Cartof: se utilizeaza un volum de apa cuprins intre 300 si 600 litri/ha.
Tomate: 300-1000 litri/ha in functie de stadiul de dezvoltare al plantelor.
Compatibilitate:
Fungicidul Kupferol este compatibil cu un spectru larg de insecticide si fungicide, insa, in cazul utilizarii in combinatii necunoscute, recomandam efectuarea, in prealabil, a unui test de compatibilitate, pe cultura respectiva.
La soiurile de mar sensibile la produsele cuprice, tratarea dupa inflorit poate cauza “plasa” pe fructe.
Cultura |
Agentul patogen |
Doza / ha |
Timp de pauza |
Vita de vie |
Mana vitei de vie |
4,0-5,3 litri/ha |
21 zile |
Mar |
Rapanul marului, Focul bacterian |
3,5 litri/ha |
- |
Samburoase |
Monilioza |
3,5 litri/ha |
21 zile |
(Cais, Piersic, Cires, Visin, Prun) |
|||
Tomate |
Mana tomatelor, Alternarioza |
3,0-4,0 l/ha |
10 zile pentru industrializare |
3 zile pentru consum proaspat |
|||
Cartof |
Mana cartofului |
3,0-4,0 l/ha |
7 zile |
Legume bulboase |
Mana |
5,3 litri/ha |
3 zile |
|
|||
(exceptie ceapa de primavara) |
|||
Cucurbitacee |
Mana |
5,3 litri/ha |
3 zile (castravete si dovlecel) |
7 zile (pepene verde si pepene galben) |
|||
Salata |
Mana |
5,3 litri/ha |
7 zile |
Ardei |
Mana |
5,3 litri/ha |
7 zile |
Tomate, vinete |
Mana |
5,3 litri/ha |
10 zile pentru industrializare |
3 zile pentru consum proaspat |
|||
Samburoase |
Basicarea frunzelor |
2,6 litri/ha |
21 zile |
(Cais, Piersic, Nectarin) |
|||
Hamei |
Mana |
5,3 litri/ha |
14 zile |
Plante ornamentale |
Mana |
5,3 litri/ha |
- |
Ce spun clientii
Scrie-ti parerea si castiga puncte de loialitate in valoare de 1,00 RON.